Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ας γνωρίσουμε τον Παρνασσό...


Το σωματείο Αεράθληση Ελλάδας Φιλιατρών-Πλαταιών (ΑΕΦΙΠ) διοργανώνει για τη Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 πεζοπορία (και ενδεχομένως πτήση...) στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού.


Θα αναχωρήσουμε στις 10:00 το πρωί απο τη κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας και αρχικά θα κατευθυνθούμε προς τα ανατολικά του χωριού. Θα διασχίσουμε την απόκρημνη χαράδρα της "Βαρσάμως" απο ένα μονοπάτι, απολαμβάνοντας τη φύση και τη βλάστηση σε όλο το μεγαλείο της για να φτάσουμε στη παμπάλαια εκκλησία της "Αγιαρσαλής" (Αγία Ιερουσαλήμ) που χαρίζει μια μοναδικότητα στο τοπίο, αφού είναι όλη χτισμένη μέσα σε μια υπερυψωμένη σπηλιά στην καρδιά ενός απόκρημνου βράχου. Στα χρόνια της τούρκικης σκλαβιάς το εκκλησάκι αυτό χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο των κατοίκων της Αμφίκλειας και λέγεται ότι εδώ είχε το καραούλι του ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.

Στη συνέχεια περνώντας απο το πλάτωμα της Περδικόβρυσης και την παλιά εκκλησία του "Αι Γιάννη" του κυνηγού θα καταλήξουμε στην απογείωση της Αμφίκλειας. Η συνολική πεζοπορία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

Όποιος αποφασίσει ότι θέλει να επιστρέψει πετώντας μπορεί να το κάνει μια και τα παραπέντε (όσων το επιθυμούν) θα μεταφερθούν στην απογείωση με φορτηγό που θα διατεθεί για αυτό το σκοπό. Τα άτομα που θα επιλέξουν να μην πετάξουν μπορούν να επιστρέψουν στο χωριό οδικώς.

Σε περίπτωση που ο καιρός προβλέπεται ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στο blog της ΑΕΦΙΠ και στο forum του sky.gr δυο μέρες πιο πριν (Παρασκευή 19/3, 14:00).

H συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.


1 σχόλιο:

  1. Ο καιρός στην Αμφίκλεια προβλέπεται πολύ καλός για τη Κυριακή. :-)
    Επομένως, 10:00 το πρωί εκείνης της μέρας ξεκινάμε απο την κεντρική πλατεία για την απογείωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή