Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Το σωματείο μας διοργάνωσε τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στο παλαιό δημαρχείο των Πλαταιών σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Το 4ωρο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Αργυρώ Συλεούνη.

Συζητήθηκαν συνοπτικά οι τρόποι αντιμετώπισης ατυχών περιστατικών που μπορεί να συμβούν στο βουνό είτε σε εμάς τους ίδιους είτε σε άλλους πιλότους.

Aρκετά άτομα παρευρέθησαν στο σεμινάριο και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα που αναλύθηκαν. Εκδηλώθηκε μάλιστα ενδιαφέρον για παρακολούθηση ολόκληρου του 14ώρου σεμιναρίου του Ερυθρού Σταυρού το οποίο ενδεχομένως σύντομα να διοργανωθεί απο τον πολιτιστικό σύλλογο των Πλαταιών.


4 σχόλια:

  1. Σχετικές ιστοσελίδες με οδηγίες και εικόνες :
    http://www.paragliding.gr/images/a-voithies/parashow.asp, από το γνωστό paragliding.gr
    http://mededu.blogspot.com/
    http://www.ekab.gr/karpa/index.html
    http://www.incardiology.gr/epeigon/protes_boitheies.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν ξέρω όμως Γιώτα είναι κατά πόσο αρκούν κάποια διαβάσματα για να προσφέρει κανείς πρώτες βοήθειες... Καλή η θεωρία αλλά σε ένα σεμινάριο δοκιμάζεις κάποια πράγματα στη πράξη και έχεις κάποιον να σε επιβλέπει για να διορθώνει τα λάθη σου... Μάλιστα πρέπει να επαναλαμβάνεις την πρακτική αυτή εξάσκηση συχνά για να μην ξεχνάς λεπτομέρειες που μπορεί να αποβούν σε βάρος του ανθρώπου που βοηθάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και τίποτε δεν αρκεί απο μόνο του και είναι απαραίτητο -και για αυτό γίνονται- βιωματικά σεμινάρια. Οποιοδήποτε διάβασμα απλώς συμπληρώνει,και βοηθάει στην εμπέδωση, τίποτε άλλο. Και πάλι κανείς δεν είναι ποτέ σίγουρος οτι θα κάνει το σωστό.
    Με αφορμή το σεμινάριό σας και δεδομένου οτι το υλικό του σεμιναρίου δεν μπορούσε να δοθεί, σκέφτηκα να ξαναθυμηθώ κάποια βασικά, και έβαλα τα λίνκ, για να μην παρεξηγούμαστε,σχετικά. Κανείς δεν καταφέρνει να γίνει καλός σε τίποτε, μόνο με το διάβασμα και χωρίς πράξη. :)
    Φιλικά, Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...πραγματικά λυπάμαι αυτόν που θα πάθει το κάταγμα της φωτογραφίας στο http://www.paragliding.gr/images/a-voithies/parashow.asp
    !!!!!!!!!! :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή